STAT-ON™ Parkinson Holter

Αρχική / STAT-ON™ Parkinson Holter

Το καταγραφικό STAT-ON™ Parkinson Holter για την νόσο Πάρκινσον

Το STAT-ON™ Parkinson Holter είναι μια νέα ιατρική συσκευή, που φοριέται με μια ελαστική ζώνη στην μέση του ασθενούς για μερικές ημέρες. Καταγράφει ρεαλιστικά την καθημερινή κινητική κατάσταση ασθενών με νόσο του Πάρκινσον, βοηθώντας τον γιατρό να ρυθμίσει εξατομικευμένα την αγωγή τους.

Αναλυτική παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο:

 

Η διαδικασία χρήσης του STAT-ON™ Parkinson Holter

Ο ασθενής το φορά κάθε φορά πριν έρθει για επίσκεψη στο ιατρείο ώστε ο γιατρός να έχει ήδη τα δεδομένα όταν τον εξετάσει. Η διαδικασία χρήσης του είναι πολύ απλή.

Ο ασθενής κάνει αίτημα παραγγελίας τον τρέχοντα μήνα πριν την εξέταση στο https://zikospanagiotis.gr/order-holter/ ή τηλεφωνικά στο 2102135817. Το παραλαμβάνει και το χρησιμοποιεί για πέντε ημέρες. Το πρωί φοράει στη μέση του την ειδική ελαστική ζώνη με το STAT-ON™ Parkinson Holter. Η συσκευή είναι διακριτική και μπορεί να φορεθεί και κάτω από τα ρούχα του. Κάθε φορά που λαμβάνει αντιπαρκινσονική αγωγή πατά το ειδικό πράσινο κουμπί. Έτσι στην ανάλυση θα υπάρχει η ένδειξη ότι έλαβε αγωγή και ο γιατρός θα μπορεί να καταλάβει αν αυτή είναι επαρκής ή όχι. Το βράδυ βγάζει την ζώνη και το φορτίζει. Επιστρέφει την συσκευή σε πέντε ημέρες και προγραμματίζει μια ιατρική επίσκεψη δια ζώσης ή μια επίσκεψη με την βοήθεια της τηλεϊατρικής (Telemedicine / Video call) ώστε να συζητηθούν οι θεραπευτικές επιλογές.

Το STAT-ON™ Parkinson Holterχρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ειδικούς αλγόριθμους για να αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται. Τα δεδομένα αυτά παρουσιάζονται στον γιατρό σε μορφή γραφημάτων και στατιστικής ανάλυσης, όταν ο ασθενής τού επιστρέψει τη συσκευή. Ο γιατρός ελέγχει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που λαμβάνει ο ασθενής, συσχετίζοντας την ώρα λήψης τους με τα συμπτώματά του. Χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της ανάλυσης για να αξιολογήσει την κατάσταση του ασθενούς και να κάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στη θεραπεία του. Πολλοί ασθενείς με κινητικές διακυμάνσεις θα λάβουν εξατομικευμένη αγωγή και θα δουν να βελτιώνονται σημαντικά.

Γιατί είναι καινοτόμο και χρήσιμο το STAT-ON™ Parkinson Holter;

Είναι το αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας και χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και «έξυπνους αισθητήρες» ώστε να καταγράφει με ευαισθησία και ειδικότητα άνω του 92% όλα τα κινητικά συμπτώματα της νόσου, όπως την βραδυκινησία, την υπερκινησία, την ακινησία, τις πτώσεις, ακόμα και το freezing (είναι το αιφνίδιο «πάγωμα» της κίνησης του ασθενούς που τον ακινητοποιεί για λίγο επιτόπου).

Όλοι οι ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον γνωρίζουν, ότι η κινητική τους κατάσταση δεν είναι ποτέ ίδια όλη την ημέρα ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αυτό δυσκολεύει την επιλογή και ρύθμιση της αγωγής τους. Μέχρι τώρα η επιλογή της αγωγής βασιζόταν σε υποκειμενικά κριτήρια και κάναμε πολλές δοκιμές. Ο νευρολόγος σας θα βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα αν ο ασθενής την ώρα της εξέτασης βρίσκεται σε φάση ΟΝ και διαφορετικά αν βρίσκεται σε φάση OFF.

Με τo STAT-ON™ STAT-ON™ Parkinson Holter αλλάζει ο τρόπος που παρακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε τη νόσο Πάρκινσον. Πλέον, γνωρίζουμε ακριβώς τι ανάγκες έχει ο ασθενής μας και μπορούμε να του δώσουμε εξατομικευμένα την αγωγή που έχει ανάγκη.

Ποιος ασθενής θα ωφεληθεί από το STAT-ON™ Parkinson Holter;

Ο τρόπος αυτός παρακολούθησης χρησιμοποιείται σε κάθε επίσκεψη ασθενούς στον κέντρο μας. Ειδικότερα δε πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά που ο ασθενής παραπονείται για διακυμάνσεις στην κινητικότητά του γιατί είναι πιο αποτελεσματικό σε σχέση με την κλασική κλινική εξέταση.

Ειδικότερα χρησιμοποιείται σε ασθενείς με

  • Κινητικές διακυμάνσεις (ΟΝ-OFF, υπερκινησία, κ.α.)
  • Freezing (πάγωμα κατά την κίνηση)
  • Πτώσεις
  • Ως ετήσιος προληπτικός έλεγχος κινητικής κατάστασης και σταδιοποίησης της νόσου
  • Στην επιλογή κατάλληλων ασθενών για επεμβατική αντιμετώπιση της νόσου πάρκινσον

Παρόλα αυτά, η νόσος Πάρκινσον παρουσιάζει και κάποια άλλα, μη κινητικά συμπτώματα. Αυτά, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να καταγραφούν από το STAT-ON™ Parkinson Holter. Τα κύρια μη κινητικά συμπτώματα της νόσου είναι η κόπωση, το αίσθημα κατάθλιψης, τα γνωστικά και τα συμπεριφορικά προβλήματα.

 

Εξέταση εξ αποστάσεως στην οικία του ασθενούς με τη βοήθεια του STAT-ON™ Parkinson Holter

Το STAT-ON™ Parkinson Holter δεν απαιτεί την φυσική παρουσία του γιατρού. Έτσι, οι ασθενείς μπορούν να αξιολογηθούν και να λάβουν την κατάλληλη αγωγή και εξ αποστάσεως, χωρίς επίσκεψη στον γιατρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει αίτημα παραγγελίας τον τρέχοντα μήνα πριν την εξέταση στοhttps://zikospanagiotis.gr/order-holter/ ή τηλεφωνικά στο 2102135817.

 

Athens Parkinson Club

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πάρκινσον Αθηνών γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον. Έτσι, δημιούργησε την αναπτυσσόμενη κοινότητα του Athens Parkinson Club για τους ασθενείς που παρακολουθεί στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε την πρόσβαση των ασθενών μας στην σύγχρονη τεχνολογία του Κέντρου μας, όπου τα μέλη απολαμβάνουν ειδικές προνομιακές τιμές.

Δείτε αναλυτικά τα προνόμια για τα μέλη του Athens Parkinson Club

Για εγγραφές και πληροφορίες καλέστε μας στο 2102135817 ή στείλτε μας email στο www.info@zikospanagiotis.gr

Αυτό είναι ένα δείγμα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Με μαύρη γραμμή καταγράφηκε η λήψη φαρμάκου, με πράσινο σημειώνεται η «καλή κίνηση ΟΝ», με κόκκινο η «βραδύτητα OFF» με κίτρινο η ενδιάμεση κατάσταση, με κύκλο το freezing,με μωβ γραμμή η υπερκινησία.

 

Ο Δρ. Ζήκος Παναγιώτης είναι εξειδικευμένος Νευρολόγος, με πολυετή εμπειρία στην επεμβατική αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του άμεσα αν ενδιαφέρεστε για το STAT-ON™ Parkinson Holter ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη σας.

 

 

 

 

Leave a Reply

error: