Parkinson Holter

Αρχική / Parkinson Holter

Το καταγραφικό ParkinsonHOLTER για την νόσο Πάρκινσον

Το Parkinson-HOLTER είναι μια νέα ιατρική συσκευή που φοριέται με μια ελαστική ζώνη στην μέση του ασθενούς για μερικές ημέρες και καταγράφει ρεαλιστικά την καθημερινή κινητική κατάσταση των ασθενών με νόσο του Πάρκινσον. Βοηθά τον γιατρό να ρυθμίσει εξατομικευμένα την αγωγή του ασθενούς του.

Αναλυτική παρουσίαση υπάρχει στο www.parkinsonholter.gr

 

Η διαδικασία

Ο ασθενής το φορά κάθε φορά πριν έρθει για επίσκεψη στο ιατρείο ώστε ο γιατρός να έχει ήδη τα δεδομένα όταν τον εξετάσει. Η διαδικασία χρήσης του είναι πολύ απλή.

Ο ασθενής κάνει αίτημα παραγγελίας τον τρέχοντα μήνα πριν την εξέταση στο https://zikospanagiotis.gr/order-holter/ ή τηλεφωνικά στο 2102135817. Το παραλαμβάνει και το χρησιμοποιεί για πέντε ημέρες. Το πρωί φοράει στη μέση του την ειδική ελαστική ζώνη με το Parkinson-HOLTER. Η συσκευή είναι διακριτική και μπορεί να φορεθεί και κάτω από τα ρούχα του. Κάθε φορά που λαμβάνει αντιπαρκινσονική αγωγή πατά το ειδικό πράσινο κουμπί. Έτσι στην ανάλυση θα υπάρχει η ένδειξη ότι έλαβε αγωγή και ο γιατρός θα μπορεί να καταλάβει αν αυτή είναι επαρκής ή όχι. Το βράδυ βγάζει την ζώνη και το φορτίζει. Επιστρέφει την συσκευή σε πέντε ημέρες και προγραμματίζει μια ιατρική επίσκεψη δια ζώσης ή μια επίσκεψη με την βοήθεια της τηλεϊατρικής (Telemedicine / Video call) ώστε να συζητηθούν οι θεραπευτικές επιλογές.

Το Parkinson-HOLTER χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ειδικούς αλγόριθμους για να αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται. Τα δεδομένα αυτά παρουσιάζονται στον γιατρό σε μορφή γραφημάτων και στατιστικής ανάλυσης, όταν ο ασθενής τού επιστρέψει τη συσκευή. Ο γιατρός ελέγχει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που λαμβάνει ο ασθενής, συσχετίζοντας την ώρα λήψης τους με τα συμπτώματά του. Χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της ανάλυσης για να αξιολογήσει την κατάσταση του ασθενούς και να κάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στη θεραπεία του. Πολλοί ασθενείς με κινητικές διακυμάνσεις θα λάβουν εξατομικευμένη αγωγή και θα δουν να βελτιώνονται σημαντικά.

 

Γιατί είναι καινοτόμο και χρήσιμο

Είναι το αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας και χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και «έξυπνους αισθητήρες» ώστε να καταγράφει με ευαισθησία και ειδικότητα άνω του 92% όλα τα κινητικά συμπτώματα της νόσου όπως την βραδυκινησία, την υπερκινησία, την ακινησία, τις πτώσεις, ακόμα και το freezing (είναι το αιφνίδιο «πάγωμα» της κίνησης του ασθενούς που τον ακινητοποιεί για λίγο επιτόπου).

Όλοι οι ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον γνωρίζουν, ότι η κινητική τους κατάσταση δεν είναι ποτέ ίδια όλη την ημέρα ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αυτό δυσκολεύει την επιλογή και ρύθμιση της αγωγής τους. Μέχρι τώρα η επιλογή της αγωγής βασιζόταν σε υποκειμενικά κριτήρια και κάναμε πολλές δοκιμές. Ο νευρολόγος σας θα βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα αν ο ασθενής την ώρα της εξέτασης βρίσκεται σε φάση ΟΝ και διαφορετικά αν βρίσκεται σε φάση OFF.

Με τo Parkinson-HOLTER αλλάζει ο τρόπος που παρακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε τη νόσο Πάρκινσον γιατί τώρα γνωρίζουμε ακριβώς τι ανάγκες έχει ο ασθενής μας και μπορούμε να του δώσουμε εξατομικευμένα την αγωγή που έχει ανάγκη.

 

Ποιος ασθενής θα ωφεληθεί από το ParkinsonHOLTER

Ο τρόπος αυτός παρακολούθησης χρησιμοποιείται σε κάθε επίσκεψη ασθενούς στον κέντρο μας. Ειδικότερα δε πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά που ο ασθενής παραπονείται για διακυμάνσεις στην κινητικότητά του γιατί είναι πιο αποτελεσματικό σε σχέση με την κλασική κλινική εξέταση.

Ειδικότερα χρησιμοποιείται σε ασθενείς με

  • Κινητικές διακυμάνσεις (ΟΝ-OFF, υπερκινησία, κ.α.)
  • Freezing (πάγωμα κατά την κίνηση)
  • Πτώσεις
  • Ως ετήσιος προληπτικός έλεγχος κινητικής κατάστασης και σταδιοποίησης της νόσου
  • Στην επιλογή κατάλληλων ασθενών για επεμβατική αντιμετώπιση της νόσου πάρκινσον

 

Εξέταση εξ αποστάσεως στην οικία του ασθενούς

Το Parkinson-HOLTER δεν απαιτεί την φυσική παρουσία του γιατρού. Για αυτό τον λόγο, οι ασθενείς αν θέλουν μπορούν να αξιολογηθούν και να λάβουν την κατάλληλη αγωγή ακόμα και εξ αποστάσεως, δίχως να επισκεφτούν από κοντά τον γιατρό τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει αίτημα παραγγελίας τον τρέχοντα μήνα πριν την εξέταση στοhttps://zikospanagiotis.gr/order-holter/ ή τηλεφωνικά στο 2102135817.

 

Athens Parkinson Club

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πάρκινσον Αθηνών γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον  δημιούργησε την αναπτυσσόμενη κοινότητα του Athens Parkinson Club για τους ασθενείς που παρακολουθεί στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό  διευκολύνουμε την πρόσβαση των ασθενών μας στην σύγχρονη τεχνολογία του Κέντρου μας,  όπου τα μέλη απολαμβάνουν ειδικές προνομιακές τιμές.

Δείτε αναλυτικά τα προνόμια για τα μέλη του Athens Parkinson Club

Για εγγραφές και πληροφορίες καλέστε μας στο 2102135817 ή στείλτε μας email στο www.info@zikospanagiotis.gr

Αυτό είναι ένα δείγμα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Με μαύρη γραμμή καταγράφηκε η λήψη φαρμάκου, με πράσινο σημειώνεται η «καλή κίνηση ΟΝ», με κόκκινο η «βραδύτητα OFF» με κίτρινο η ενδιάμεση κατάσταση, με κύκλο το freezing,με μωβ γραμμή η υπερκινησία.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

error: