Ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων

Αρχική / Ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων

Το ειδικό ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων καλύπτει όλες τις ανάγκες των ασθενών αυτών σε διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση.  Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους για εξέταση μέσω Τηλεϊατρικής και εξ αποστάσεως παρακολούθηση με «έξυπνες συσκευές» όπως το Parkinson-HOLTER και το καταγραφικό PdMonitor@.

Συμπτώματα και νοσήματα

Συνήθως οι ασθενείς που απευθύνονται σε αυτό το ιατρείο παραπονούνται για κινητικά συμπτώματα όπως  τρόμο σε κάποιο άκρο τους,  βραδύτητα στις κινήσεις, δυσκαμψία, ή αστάθεια. Μπορεί ακόμα να έχουν επώδυνες στάσεις τμημάτων του σώματος τους ή δυσκολία στον συντονισμό των κινήσεων.

Οι  ασθενείς που παρακολουθούνται σε αυτό το ιατρείο εμφανίζουν  κυρίως  νόσο του Πάρκινσον. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα εξωπυραμιδικά νοσήματα που μοιάζουν με την πάρκινσον  όπως η προϊούσα υπερπυρηνική παράλυση (PSP), η φλοιοβασική εκφύλιση (CBD) και η  πολυσυστηματική ατροφία (MSA).

Το ιατρείο απευθύνεται και σε ασθενείς με διάφορα είδη τρόμου όπως ο ιδιοπαθής τρόμος  ή διάφορα είδη δυστονίας όπως η γενικευμένη δυστονία, ο βλεφαρόσπασμος και η αυχενική δυστονία.

Πολλοί επίσης απευθύνονται στο ιατρείο γιατί έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό και επιθυμούν έναν προληπτικό έλεγχο.

Τρόπος παρακολούθησης ασθενών με νόσο του Πάρκινσον

Στο Κέντρο Πάρκινσον Αθηνών έχουμε εκσυγχρονίσει την απλή νευρολογική εξέταση συμπληρώνοντάς την με δεδομένα που λαμβάνουμε από σύγχρονες ιατρικές συσκευές. Αυτές λειτουργούν με αισθητήρες και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Μας δίνουν την πραγματική εικόνα της νόσου, όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο την ώρα που τους εξετάζουμε στο ιατρείο. Τα δεδομένα αυτά μας επιτρέπουν την εξατομικευμένη επιλογή και ρύθμιση της φαρμακευτικής αγωγής τους βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Ένας ασθενής μας μπορεί να επιλέξει να παρακολουθείται με τρείς τρόπους είτε:

Α. Να χρησιμοποιεί σε κάθε του επίσκεψη ένα Parkinson-HOLTER για μια πενθήμερη καταγραφή των συμπτωμάτων του κάνοντας αίτημα παραγγελίας στο www.parkinsonholter.gr ή τηλεφωνικά στο 2102135817

Περισσότερες πληροφορίες για το Parkinson-HOLTER

Είτε

Β. Να νοικιάζει για ένα έτος και να χρησιμοποιεί για μακροχρόνια εξ αποστάσεως παρακολούθηση ένα καταγραφικό PdMonitor@.

Περισσότερες πληροφορίες για το καταγραφικό PdMonitor@

Γ. Με την κλασική νευρολογική εξέταση ή με τηλεϊατρική

Διάγνωση & Παρακολούθηση

Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται μια λεπτομερής εξέταση τόσο των κινητικών όσο και των μη κινητικών συμπτωμάτων του ασθενούς ώστε να καταλήξουμε σε ποιο στάδιο είναι ο ασθενής μας και τι πραγματικές ανάγκες έχει. Μπορεί να ζητηθούν και επιπρόσθετες εξετάσεις που θα βοηθήσουν  την διάγνωση.

Η λεπτομερής αυτή εξέταση προτείνεται να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση ως  ετήσιος προληπτικός έλεγχος για να παρακολουθείται η εξέλιξη του νοσήματος και να δίνεται η δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Περισσότερα για την βέλτιστη παρακολούθηση που προτείνουμε για τους ασθενείς μας θα βρείτε εδώ.

Αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον

Η νόσος αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά ωστόσο με την χρήση των έξυπνων συσκευών μπορούμε να αναγνωρίσουμε εγκαίρως ποιος ασθενής μας είναι υποψήφιος για κάποια από τις επεμβατικές θεραπείες. Παρέχουμε την δυνατότητα στους ασθενείς μας να αντιμετωπιστεί η νόσος με σύγχρονες μεθόδους όπως νευροδιέγερση με  Deep Brain Stimulation -DBS, η αντλία συνεχούς έγχυσης ντοπαμίνης, η αντλία APO-go PFS, η Πένα apo-Go και οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης (ΒΟΤΟΧ).

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών με νόσο του Πάρκινσον

Οι «έξυπνες συσκευές» που χρησιμοποιούμε δεν απαιτούν την φυσική παρουσία του γιατρού. Για αυτό τον λόγο, οι ασθενείς αν θέλουν μπορούν να αξιολογηθούν και να λάβουν την κατάλληλη αγωγή ακόμα και εξ αποστάσεως, δίχως να επισκεφτούν από κοντά τον γιατρό τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει αίτημα παραγγελίας για το καταγραφικό PdMonitor@ τον τρέχοντα μήνα πριν την εξέταση στο www.parkinsonholter.gr ή τηλεφωνικά στο 2102135817

Ομοίως μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση τους το καταγραφικό PdMonitor@

Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να δείτε το βίντεο σχετικά με το PD MONITOR

 

Τηλεϊατρική

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που έχουν όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία καθιερώσαμε την κλινική εξέταση μέσω της τηλεϊατρικής.

Η τηλεϊατρική είναι ουσιαστικά μια επίσκεψη του ιατρού στην οικία του ασθενούς. Χρησιμοποιούμε κυρίως την πλατφόρμα του Viber, αλλά περιστασιακά και του Google Meet ή ZOOM.

Ειδικότερα για τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον, ο τρόπος αυτός της εξέτασης έχει πιστοποιηθεί και προτείνεται από τις Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες ως αποτελεσματική, διευκολύνοντας παράλληλα την πρόσβαση των ασθενών σε εξειδικευμένους ιατρούς για την νόσο τους.

 

Οφέλη

Τα βασικά οφέλη αφορούν κυρίως την εξοικονόμηση του χρόνου και των εξόδων μετακίνησης για τον ασθενή και την οικογένειά του.

Επίσης η χρήση της τηλειατρικής οδηγεί σε πιο τακτική παρακολούθηση και συνεπώς σε καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μια επίσκεψη τηλειατρικής μέσω Viber Google Meet ή ZOOM θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού στο πεδιο  ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

 

Athens Parkinson Club

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πάρκινσον Αθηνών γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον  δημιούργησε την αναπτυσσόμενη κοινότητα του Athens Parkinson Club για τους ασθενείς που παρακολουθεί στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό  διευκολύνουμε την πρόσβαση των ασθενών μας στην σύγχρονη τεχνολογία του Κέντρου μας,  όπου τα μέλη απολαμβάνουν ειδικές προνομιακές τιμές.

Δείτε αναλυτικά τα προνόμια για τα μέλη του Athens Parkinson Club

Για εγγραφές και πληροφορίες καλέστε μας στο 2102135817 ή στείλτε μας email στο www.info@zikospanagiotis.gr

 

error: